Στους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί ο στόχος της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε ο Μυλοπόταμος να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, επισήμανε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης Ν. Ηρακλείου κ. Εβελίνα Μπάκιντα, στη διάρκεια του 36ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Μυλοποταμιτών.
Η κ. Μπάκιντα, μιλώντας στο Συνέδριο «θεσμό», που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου στον ιστορικό χώρο της ιεράς Μονής “Xαλέπας” Μυλοποτάμου, στάθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθεί η Ιστορία του τόπου και η φυσιογνωμία του, θα διασυνδεθεί η τοπική Παράδοση με την τοπική Οικονομία και θα μπει σε μια τροχιά βιώσιμης Ανάπτυξης, με την αξιοποίηση «δυνάμεων» και τομέων, όπως ο Αγροτουρισμός, ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, το Θρησκευτικό στοιχείο, ακόμη και η Γαστρονομία.
Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κρυονέρι που είναι τόπος καταγωγής της μητέρας του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και την πρόταση για μια… ένωση των σημείων – τόπων αναφοράς του μεγάλου συγγραφέα.
«Χαιρετίζω το 36ο Συνέδριο Μυλοποταμιτών, όχι μόνο ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, ούτε ως Υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος στο Ηράκλειο με τον περιφερειάρχη μας Σταύρο Αρναουτάκη, παρόλο που συνεχώς καμαρώνω το έργο της Περιφέρεια Κρήτης και το πόσο κοντά είναι σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση ως Μυρτιανή, το χωριό του Καπετάν Μιχάλη. Πεφωτισμένοι άνθρωποι του δικού σας τόπου και του δικού μου τόπου, πριν από κάποια χρόνια είχαν την ιδέα να αδελφοποιήσουν τους Βαρβάρους με το Κρυονέρι. Και μπράβο τους! Άρα υπάρχει εκεί ένας μίτος που μπορούμε να τον πιάσουμε, να κάνουμε συνέργειες, όπως όλοι ζητάνε, για να έχουμε ανάπτυξη και να ενώσουμε τους δρόμους, όπως πολύ σωστά είπε η κυρία Ζωγραφιστού: τον τάφο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, το Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά και τη γενέτειρα της μητέρας του Καζαντζάκη, τον τόπο που σήμερα βρισκόμαστε», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπάκιντα.
Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης Ν. Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, τοπικούς παράγοντες και πολίτες για τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου που πραγματοποιείται για σχεδον 4 δεκαετίες, αλλά και για το στόχο που είναι η Πολιτιστική, Κοινωνική και Οικονομική ανάπτυξη του Μυλοποτάμου.